Veelgestelde vragen

600 ml waterfles TapnGo liggend

Waarom een RVS waterfles?

De TapnGo-flessen zijn gemaakt van 18/8 roestvaststaal (18% chroom en 8% nikkel). Het is een milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Deze fles weegt nagenoeg niets en is 100% afbreekbaar.

18/8 roestvaststaal is een hoge kwaliteit RVS en wordt in keukens en ziekenhuizen gebruikt omdat het onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en veilig voor de gezondheid is. Er is geen interne coating nodig (zoals soms bij aluminium flessen het geval is). Ook heb je bij RVS geen last van nare geurtjes of rare smaakjes.

Zijn de flessen (naast water) ook geschikt voor andere dranken?

Ja, je kunt de flessen ook vullen met:

 • (koude) dranken zoals vruchtensappen, diksap, melk, yoghurtdrank
 • koolzuurhoudende dranken (let op: bij veel schudden kan de druk verhoogd worden)
 • ijsblokjes (dan blijft het lekker cool)
 • of stukjes fruit (zoals een schijfje limoen)

Zijn de doppen waterdicht?

Zolang de lekring van de schroefdop goed sluit, is deze waterdicht. Draai de dop goed aan en was de doppen altijd met de hand en niet in de vaatwasser! Bij de doppen met een drinktuit kunnen we niet garanderen dat deze niet lekken. Deze doppen kunnen (iets) open gaan, zodra de het klepje of tuitje ergens achter blijft haken. We raden aan de flessen met een drinkdop zoveel mogelijk ‘rechtop’ te vervoeren.

Wat kun je beter niet doen met een TapnGo fles?

 • de fles kan in de koelkast, maar NIET in de vriezer
 • plaats de fles NOOIT in een magnetron
 • pas op met hete dranken. De fles wordt dan heet aan de buitenkant
 • pas op met schudden en het openen van de fles bij koolzuurhoudende dranken
 • de fles is niet bedoelt voor alcoholische of gefermenteerde dranken Er kan drukvorming ontstaan in de fles
 • niet gebruiken voor ondrinkbare of ontvlambare vloeistoffen
 • bewaar de inhoud niet te lang in de fles (spoel de fles regelmatig om na gebruik of was hem schoon in een sopje)
 • vul de fles tot ca 3 cm onder de rand
 • vervang (ernstig) beschadigde flessen

Hoe kan ik de waterfles het beste schoonhouden?

 • voor het eerste gebruik: spoel de fles en de dop(pen) goed af in een sopje
 • was de fles vervolgens met de hand. Door de grote opening kun je met een afwasborstel overal makkelijk bij. En door de afgeronde hoeken blijft daar geen vuil achter
 • sommige flessen zijn vaatwasbestendig. Op het label bij de fles staat of deze in de vaatwasser kan. Om de fles zo lang mogelijk mooi te houden, adviseren we deze zo veel mogelijk met de hand te wassen.
 • de dop(pen) niet in de vaatwasser reinigen. Het beste kun je dit met een sopje afspoelen en soms uitkoken in een pannetje met water
 • maak de fles NOOIT schoon met een schuurspons

Hoe bestel ik een TapnGo fles?

Klik op bestellen of kijk onder bestelinformatie om een TapnGo fles te bestellen. Je kunt de 600 ml fles ook als flessenpost cadeau doen. De ontvanger krijgt dan de fles thuisgestuurd met jouw persoonlijke boodschap erin.

Ik wil meer dan 25 flessen bestellen. Hoe kan ik dat regelen?

Voor het bestellen van meer dan 25 flessen ontvang je korting. Stuur een mail met daarin het aantal flessen, je naam en contactgegevens naar info@tapngo.nl. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een reactie.

Hoe kan ik TapnGo als flessenpost cadeau geven? En wat zijn de kosten?

Ga naar bestellen ‘als cadeau’. Vul je persoonlijke boodschap in op het bestelformulier (max 400 tekens) en rond de bestelling af. Na enkele dagen krijgt de ontvanger de flessenpost verpakt in een doos (uiteraard van gerecycled papier). Jouw boodschap zit dan opgerold in de fles. Zodra de ontvanger de fles opent is de boodschap gelijk zichtbaar.

Waar worden de flessen gemaakt?

De TapnGo-flessen worden geproduceerd in China van zoveel mogelijk gerecycled staal. De fabrikanten van de TapnGo-fles zijn zorgvuldig geselecteerd. TapnGo doet er alles aan om de flessen op een veilige en duurzame manier te laten maken.

Er wordt veel gesproken over het lekken van BPA. Wat is dat? En is daar sprake van bij deze fles?

BPA is een chemische stof en wordt voornamelijk gebruikt in kunststoffen. In Amerika zijn talloze discussies over dat deze stof in plastic en aluminium drinkflessen zou zitten. Bij roestvaststalen flessen is die discussie niet aan de orde. Deze wordt volledig BPA-vrij gemaakt (ook de doppen zijn BPA-vrij).

Mijn fles heeft, door intensief gebruik, wat deukjes en krasjes. Is dat erg?

RVS (Roestvaststaal) is een natuurlijk materiaal. Door intensief gebruik of het laten vallen van een waterfles, kan het voorkomen dat de fles (aan de onderkant) deukt of dat er her en der wat coating van de witte flessen loslaat. Dit kan geen kwaad. Je kunt het proberen uit te deuken door met de achterkant van een houten pollepel de deuk (via de binnenkant) terug te duwen.

Bedenktijd, vragen of een klacht?

TapnGo doet er alles aan om een zo goed mogelijk product te leveren. Mochten er toch klachten of vragen zijn? Laat het ons dan weten. Stuur een mail naar: info [at] tapngo.nl of stel je vraag in het contactformulier.

TapnGo biedt 14 dagen bedenktijd. Mochten de flessen niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je ze in goede en originele staat terugsturen. Na ontvangst van de flessen maken we het bedrag dat je hebt betaalt aan je over. Lees meer over de bedenktijd en het retour sturen in onze algemene voorwaarden.

Hoe gaan we om met je gegevens?

We gaan zeer zorgvuldig om met je persoonsgegevens. De gegevens die je achter laat zijn noodzakelijk om de flessen naar je toe te kunnen sturen en om je te informeren over de status van je bestelling. Wil je meer weten over hoe TapnGo je gegevens gebruikt en beheert? Lees dan onze privacy verklaring.

 

Bestel TapnGo fles