Waarom een RVS drinkfles?

Sinds een paar jaar zien we steeds meer mensen water drinken uit een hervulbare drinkfles. Namelijk: navulbare plastic flessen, aluminium flessen, soms ook flessen van glas en de RVS drinkfles. De vraag naar flessen die gemaakt zijn van natuurlijk of gerecycled materiaal stijgt. Zo ook de vraag naar RVS waterflessen.

Wat is RVS?

De juiste benaming van RVS is eigenlijk roestvaststaal. Roestvaststaal is een legering van ijzer met een aantal toevoegingen zoals chroom en nikkel. Die toevoegingen zorgen ervoor dat er een roestvaste oxidehuid ontstaat die het materiaal beschermd tegen roest. In RVS is er keuze uit diverse legeringen. Een veelvoorkomende soort is type 304, ook wel bekend als type 18/8 vanwege de bestanddelen 18% chroom en 8% nikkel. RVS is een metaal dat zich edel gedraagt en is bruikbaar voor veel toepassingen waar corrosie (zoals roesten) niet wenselijk is.

Een RVS drinkfles kopen? 8 redenen om voor RVS te kiezen:

1.TapnGo waterfles Hygiënisch

RVS wordt veel in keukens (denk aan pannen, bestek, werkbladen, etc.) gebruikt, vanwege hygiëne en het feit dat het goed schoon te maken is. Dit verkleint de kans op bacteriën. Ook ziekenhuizen maken om die reden veel gebruik van RVS, zoals: instrumenten voor chirurgen, kranen en spoelbakken.

2. Geen nare smaakjes en vreemde geurtjes

Erg prettig van een RVS drinkfles is dat het materiaal geen nare smaakjes of vreemde geuren opneemt. Bij plastic flesjes kan het voorkomen dat deze na een tijdje niet fris meer ruiken. Daardoor smaakt het water niet altijd even lekker meer.

3. Makkelijk schoon te houden

RVS is met een beetje afwasmiddel makkelijk schoon te maken. Ook kunnen de meeste RVS producten gewoon in de vaatwasser. Dit wordt in sommige gevallen afgeraden, omdat het design (de opdruk of print) aan de buitenkant beschadigd kan raken in de vaatwasser (soms pas na 100 keer wassen). Kijk zelf altijd goed per RVS waterfles of deze vaatwasbestendig is.

4. Een lange levensduur en duurzaam

Mineraalwater in de wereldRoestvaststaal is sterk materiaal en kan niet kapot vallen zoals bijvoorbeeld bij glas het geval is. Je kunt een RVS waterfles een leven lang dagelijks gebruiken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze echt kapot gaat (een deukje of krasje is niet erg). Omdat de flessen zo lang mee gaan, koop je minder wegwerpflesjes. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor moeder aarde.

5. Geen chemische stoffen

Met herbruikbare flessen of bewaardozen van RVS kun je blootstelling aan chemische stoffen zoals BPA (bisfenol A) vermijden. BPA kan voorkomen in plastic flessen of in andere plastic verpakkingen. Wil je hier meer over weten? Lees wat Wikipedia en het Voedingscentrum over BPA zeggen. 

6. Houdt water lekker lang koel

Met een RVS drinkfles blijft water langer koel, zelfs al zit het water al een tijdje in de fles. Let wel op dat de fles dan niet te lang in de felle zon ligt, want dan wordt de inhoud wel warm. Dat is overigens bij andere flessen ook het geval.

7. 100% recyclebaar

rvs drinkflesRVS is een natuurlijk materiaal en kan volledig gerecycled worden. Op dit moment wordt zo’n 80% van het afgedankte RVS (schroot) wordt opnieuw gebruikt. Eurofer, de Europese Confederatie van ijzer- en staalindustrieën, wil dit percentage verder laten groeien door RVS beter in te zamelen. Het hergebruiken van afgedankt RVS is milieuvriendelijker en goedkoper dan productie met nieuwe materialen (ertsen).

8. Exclusieve uitstraling

Roestvaststaal heeft een robuuste en stijlvolle uitstraling en valt op door de glimmende buitenkant. De RVS drinkflessen van TapnGo hebben verschillende vrolijke en stijlvolle designs voor zowel groot als klein.

Bestel TapnGo fles

RVS drinkfles 400 ml